Gázolt a Szinva IC

iho   ·   2016.10.06. 19:07

Saját bejáratú Egon Erwin Kischünk, Vörös Attila szomorú helyszíni beszámolója:

  • Most sétált el két tűzoltó zseblámpával a vonat mellett
  • Kaller: „Embert gázoltunk.”
  • A mentős fiuk nem rohantak, szerintem csak megállapítani jöttek.
  • Kövi (sic – a szerk.) IC beáll mellénk, arra tudunk átszállni és továbbmenni. Körülbelül 40 perc múlva, addig nem szállhatunk le a vonatról...

Kiegészítés a Facebookról szintén tőle:

A vonaton ülők egybehangzó véleménye szerint b@ssza meg a startos irányító, nekünk a gyorsvonat is jó lett volna, ami az előbb ment el mellettünk. De nem, várjunk meg fél órát a következő IC-re...

@Szinva IC gázolas után egy órával a sötét büdös nagy semmi közepén...

 

Korábban írtuk:

A gázoláás a nyílt vonalon történt, az elütött férfi személyazonossága egyelőre tisztázatlan. A helyszínelés idején a 80-as vonal forgalma Hatvan és Hort-Csány között egy vágányon, váltott irányban, lassújellel folyik, a MÁV honlapja szerint 10–20 perces késések várhatók.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Nagyvasút Vasút

Elhárulhatnak az akadályok az uniós hosszútehervonat-projekt megvalósulása elől

iho/vasút   ·   2024.03.05. 12:00

Az Európai Parlament TRAN bizottsága egyhangúan jóváhagyta az uniós vasúti infrastruktúra kapacitásának optimalizálását sürgető javaslatot. A terv több árut juttat a vonatokra – ez a Green Deal kulcsfontosságú eleme – a kiterhelt vasúthálózaton jelentkező problémák felszámolásának és a tehervonatok útvonalának szisztematikusabb tervezésének az igényével. A helyzet azonban ennél jóval bonyolultabb.

Nagyvasút Vasút

És mit adhat nekünk a Talgo?

T. H. F.   ·   2024.03.04. 16:35

Bár a kormány a minap második lépcsőben is tárgyalt a magyar vasúti közlekedés versenyképessége szempontjából létfontosságú járműbeszerzésekről és infrastruktúra-fejlesztésekről, egyelőre csak azt tűnik egyértelműnek: egyik esetben sem várhatók gyors megoldások.