Győztesből őrizetes

iho   ·   2014.01.30. 16:50

A CFR Marfă és a Gruia Stoica által vezetett GFR is indult az Oltenia Energetikai Komplexum által meghirdetett versenytárgyaláson, amelynek nyertese három évig szállította volna a hőerőmű működéséhez szükséges szenet. A tender nyertese a 100 millió fölötti, de legkisebb árajánlatot tevő vállalkozás lett volna.

Stoica az ügyészség szerint hárommillió eurót ígért Doru Cătălin Boştinának azért az információért, hogy a CFR Marfă milyen árajánlattal száll versenybe – előbbit vesztegetéssel, utóbbit befolyással történő üzérkedéssel gyanúsítják. Gruia Stoicát huszonnégy órára őrizetbe is vették, mivel beidézésekor azt hazudta, nem tartózkodik Bukarestben, az ügyészség kérni fogja előzetes letartóztatását. Doru Cătălin Boştină szabadlábon védekezhet, ám harminc napig nem hagyhatja el az országot – írja az Új Magyar Szó.

Mint írtuk, a román tehervasút privatizációs tenderét Stoica, azaz a Grupul Feroviar Roman (GFR) nyerte, de a szerződést végül nem kötötték meg – ugyanis a határidő lejártáig nem fizette ki a vételárat.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek