Halottak napja Krakkóban

iho/vasút   ·   2011.11.04. 19:00
00

A megfelelő járatsűrűséget átalakított menetrenddel és vonalhálózattal biztosította a MPK SA w Krakowie (Krakkói Közlekedési Vállalat). Az érintett megállókban már múlt hét vége előtt kihelyezett értesítők tájékoztatták az utasokat.

A temetői buszjáratok 800-as viszonylatjelzéssel közlekedtek (801-838). Ezekkel a céljáratokkal szinte bárhonnan el lehetett jutni bármelyik temetőbe. További buszjáratok közlekedtek módosított útvonalon, temetőkhöz betérve, sűrített menetrenddel. November 1-jén nem közlekedtek a 3-as, 5-ös, 7-es, 11-es, 18-as villamosjáratok, viszont közlekedtek 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 jelzéssel temetői járatok, tízperces követési idővel.

Ideiglenes megálló a 806-os temetői járatnak a Nowa Huta-i kohó előtt<br>A képre kattintva fotógalériánk nyílik meg

A 81-85-ös villamosjáratok a Rakowicki temetőtől közlekedtek. Az amúgy átlagos napokon a csak 2-es vonal végállomásaként működő megálló helyett a temető mellett alakítottak ki négyállásos felszállóhelyet. Az ehhez hasonló végállomásoknál a rendőrség és a közlekedési cég emberei irányították az embereket és a villamosokat. Wzgórza Kresławickie végállomásnál megafon használatával hívták fel a villamossínt keresztező gyalogosátjárón keresztül hömpölygő tömeg figyelmét az érkező szerelvényekre.

Békefi Zoltán

Kapcsolódó hírek