Hát még ilyen Bobót?

Vörös Attila   ·   2021.07.31. 15:00
23131_E3VA2880_210729_

Amikor azt hittük, Bobófronton már nem érhet meglepetés, kibújik a fehér füstből a MÁV Rail Tours legújabb üdvöskéje...

Újabb kisdízelt állított fel a MÁV Rail Tours csapata, a 076-os Bobót vették kezelésbe a szakik Istvántelken. A mozdony érdekessége, hogy Púpos-motor dolgozik benne, de a külső is jellegzetesre sikerült. Információink szerint ez persze még nem a végleges festés, a cicomázás folyamatban van, de ha dolog van, első a munka.

Ferencváros után robog rövid tehervonatával Fehérvár felé a 076-os Bobó. A sárga és a fekete már szép, a pirosak még kissé kaotikus képet mutatnak (képek: Vörös Attila)

Arra pedig már jó az öreg vas: egyik első újkori vonali bevetése csütörtökön volt, amikor Rákosrendezőről kellett elvinnie néhány kocsit. A rendezőpályaudvaron öt pőrét és négy Eas-kocsit vett fel a gép és csapata, majd a Körvasúton át Ferencváros felé vette az irányt. A Nyugati rendezőben otthagyta a pőréket, majd irányváltás után az Easokkal Székesfehérvárra indult tovább.

Angyalföld elágazásnál halad a Körvasútra Rákosrendező felől a MÁV Rail Tours menete

A 076-os Bobó 1963-ban épült, és ezen a pályaszámon is fejezte be a pályafutását, utolsó fűtőháza Győr volt, korábban pedig gyakran a kiskunhalasi tartalék szerepében vitézkedett.

Kiskunlacháza alatt rotyog Halas felé a tolatóssal 2007. októberében

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Blog Utasellátó

Innovatív műanyag tárolók, mint a termékcsomagolási problémák ellenszere!

iho   ·   2022.06.24. 11:35

A vállalatok a megfelelő tárolási megoldások használatával sokkal könnyebbé tehetik az árucikkek mozgatását, szükség szerinti cseréjét és azok rendszerezését anélkül, hogy rengeteget kellene költeni rá. Ha termékcsomagolással kapcsolatos dilemmánk van, az újrahasznosítható műanyag ládák és konténerek nagy eséllyel megoldhatják problémánkat – cikkünkben összeszedtük a legfontosabb előnyeit.