Hát még ilyen Bobót?

Vörös Attila   ·   2021.07.31. 15:00
23131_E3VA2880_210729_

Amikor azt hittük, Bobófronton már nem érhet meglepetés, kibújik a fehér füstből a MÁV Rail Tours legújabb üdvöskéje...

Újabb kisdízelt állított fel a MÁV Rail Tours csapata, a 076-os Bobót vették kezelésbe a szakik Istvántelken. A mozdony érdekessége, hogy Púpos-motor dolgozik benne, de a külső is jellegzetesre sikerült. Információink szerint ez persze még nem a végleges festés, a cicomázás folyamatban van, de ha dolog van, első a munka.

Ferencváros után robog rövid tehervonatával Fehérvár felé a 076-os Bobó. A sárga és a fekete már szép, a pirosak még kissé kaotikus képet mutatnak (képek: Vörös Attila)

Arra pedig már jó az öreg vas: egyik első újkori vonali bevetése csütörtökön volt, amikor Rákosrendezőről kellett elvinnie néhány kocsit. A rendezőpályaudvaron öt pőrét és négy Eas-kocsit vett fel a gép és csapata, majd a Körvasúton át Ferencváros felé vette az irányt. A Nyugati rendezőben otthagyta a pőréket, majd irányváltás után az Easokkal Székesfehérvárra indult tovább.

Angyalföld elágazásnál halad a Körvasútra Rákosrendező felől a MÁV Rail Tours menete

A 076-os Bobó 1963-ban épült, és ezen a pályaszámon is fejezte be a pályafutását, utolsó fűtőháza Győr volt, korábban pedig gyakran a kiskunhalasi tartalék szerepében vitézkedett.

Kiskunlacháza alatt rotyog Halas felé a tolatóssal 2007. októberében

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek