Hatszáz méterrel meghosszabbítják a debreceni pályát

iho   ·   2014.07.07. 11:55

Zsu Livel, a Kínai Kommunista Párt nemzetközi osztályának Közép- és Kelet-Európáért felelős miniszterhelyettesével és az általa vezetett delegáció tagjaival tárgyalt Debrecenben szombaton délelőtt Papp László vállalkozói vagyonért és városstratégiáért felelős alpolgármester, adja hírül a dehir.hu.

A megbeszélést követő sajtótájékoztatón elhangzott, a delegáció a Fidesz meghívására érkezett Magyarországra, először Budapesten találkoztak a Fidesz vezetőivel, majd Debrecenbe vezetett az útjuk. Elhangzott, hogy Magyarországon halad majd keresztül az új „Selyemút”, a Kína és az Európai Unió közti új kereskedelmi útvonal, mely Zsu Li szerint a kölcsönösség elve alapján jön majd létre.

A kínai miniszterhelyettes kiemelte, nagyon fontos a közlekedési infrastruktúra fejlesztése, s idézett is egy kínai mondást, mely szerint ‘ha jó üzletet akarsz kötni, először utat kell építeni’. Papp László ezzel kapcsolatban azt mondta, a külföldi befektetők Debrecenbe csábításához elengedhetetlen a debreceni repülőtér fejlesztése, mely az előttünk álló hétéves uniós fejlesztési ciklusban prioritást élvez, mint a gazdaságfejlesztés egyik motorja.

Ennek jegyében hamarosan felújítják és meg is hosszabbítják hatszáz méterrel a reptér kifutópályáját, így az alkalmassá válik a legnagyobb szállítógépek fogadására is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek