Heten, mint a Solarisok

iho/közút   ·   2015.08.13. 18:45
solaris_trollino0

Ismert, a trolibuszbeszerzésnek köszönhetően húsz szóló és tizenhat csuklós Solaris-Škoda járja majd a fővárosi utcákat. A harminchatok közül heten vannak már a BKV Zách utcai telephelyén. A járműveket a műszaki tesztek után, utasok nélküli próbafutásoknak is aláveti a BKK, ezt követően állhatnak forgalomba.

Nincsenek még megszámozva, de arra sem kell már sokat várni. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: BKK Facebook-oldala)

Hol? A belvárosi és zuglói vonalakon találkozhatnak az utasok, ahol a régebbi trolibuszokkal vegyesen járnak majd. Az új, alacsonypadlós és légkondicionált járművek lényegesen növelik az akadálymentes szolgáltatás arányát a budapesti trolihálózaton. Ne feledjük, a Solaris-Škodák akár négy kilométert is tudnak menni felsővezeték nélkül. Miért fontos ez? Nézzék meg Szegedet, ahol most igen csak jól jön, hogy az Ikarus-Škodák, önerőből is tudnak „mozogni”.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek