Hétvégi karbantartás az 1-es villamos vonalán

iho   ·   2013.09.06. 11:30

A BKV szakemberei a forgalom fenntarthatóságát szolgáló karbantartási munkák miatt szeptember 7-én és 8-án, szombaton és vasárnap egész nap az 1-es villamos vonalán a Lehel utca és a Puskás Ferenc Stadion M közötti szakaszon – közölte a BKK. A munka eredményeként a villamosforgalom biztonságosan lebonyolítható az 1-es villamos ezen szakaszának hamarosan kezdődő felújításáig, tekintettel arra is, hogy a munkák szeptember végétől az Árpád híd térségében kezdődnek és csak azt követően folytatódnak majd 2014 tavaszától a zuglói szakaszon.

A karbantartási munkák idején az 1-es villamos két részre osztva közlekedik: egyrészt a Bécsi út és a Lehel utca; másrészt a Puskás Ferenc Stadion M és a Közvágóhíd H között járnak a szerelvények.

A pirossal jelölt szakaszon nem közlekedik az 1-es villamos szeptember 7-én és 8-án. A pótlóbuszok az Árpád hídtól a Puskás Ferenc Stadionig járnak

A karbantartási munkák idején a villamosok helyett 1V pótlóbuszok járnak az Árpád híd M és a Puskás Ferenc Stadion M között. Az autóbuszok az alábbi megállóhelyeken állnak meg: Árpád híd M, végállomás, felszállóhely: 26-os autóbusz végállomása; Árpád híd M: 901-es autóbusz megállóhelye; Honvédkórház: 901-es autóbusz megállóhelye; Róbert Károly körút (Lehel utca): 901-es autóbusz megállóhelye; Reitter Ferenc utca: 901-es autóbusz megállóhelye; Kacsóh Pongrác út: 901-es autóbusz megállóhelye; Erzsébet királyné útja: 901-es autóbusz megállóhelye; Ajtósi Dürer sor: 901-es autóbusz megállóhelye; Zugló vasútállomás: 901-es autóbusz megállóhelye; Egressy út: 901-es autóbusz megállóhelye; Puskás Ferenc Stadion M, végállomás, leszállóhely: 77-es trolibusz megállóhelye.

Az Árpád híd irányába közlekedő buszok a Puskás Ferenc Stadiontól a 901-es autóbusz megállóhelyeéről indulnak, majd az Egressy út: 901-es autóbusz megállóhelyén; a Zugló vasútállomás: 901-es autóbusz megállóhelyén; Ajtósi Dürer sor: 901-es autóbusz megállóhelyén; Erzsébet királyné útja: 901-es autóbusz megállóhelyén; Kacsóh Pongrác út: 901-es autóbusz megállóhelyén; Reitter Ferenc utca: 901-es autóbusz megállóhelyén; Róbert Károly körút (Lehel utca): 901-es autóbusz megállóhelyén; Honvédkórház: 901-es autóbusz megállóhelyén; valamint az Árpád híd M, végállomás, leszállóhely: 26-os autóbusz megállóhelyén állnak meg.

Szeptember végén indulhat a teljes felújítás<br>(fotó: Kemsei Zoltán)

A villamospótló autóbuszok és a villamosok közötti átszállás a Honvédkórház és a Puskás Ferenc Stadion M megállóhelyeken lehetséges.

A villamospótló buszok közlekedése miatt az Árpád híd M végállomáson a 106-os autóbuszok felszállóhelyét a 34-es buszok végállomására; a 26-os autóbuszok megállóhelyét pedig a 106-os végállomására helyezik át.

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. Az átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni.

A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). Az átszállójegyet a kényszerű átszállás miatt nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek