Hetven évnyi zene a vasúton

iho/vasút   ·   2015.05.05. 08:30

Az ünnepi hangverseny dirigense Kobayashi Ken-Ichiro, az együttes tiszteletbeli vendégkarmestere. Az idén 75 éves mestert szoros barátság fűzi a zenekarhoz, annak idején a MÁV Szimfonikusokkal indult karrierje. A legendás japán karmester május 7-én Művészetek Palotájában, május 8-án Pécsett lép színpadra az együttessel, az elkövetkezőkben pedig legalább három-négy hangversenyt vezényel majd minden évadban.

– Az elmúlt nyolc–tíz évet a kimagasló szakmai fejlődés, illetve az egyre intenzívebb jelenlét jellemzi a hazai koncertéletben. Büszkék vagyunk arra, hogy mi lehetünk a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. társadalmi szerepvállalásának zászlóshajója, és bizakodóan nézünk a jövő elé – közölte Lendvai György, a zenekar ügyvezető igazgatója.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek