Hoztunk aranyat hat marékkal, tömjént egész vasfazékkal!

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.01.04. 09:00
kiskep_RZSD

Az az idő már rég elmúlt, amikor Tiszacsernyőben tizenkét–tizenhat kocsis gyorsvonatokat fogadtak, s továbbítottak. Ezek voltak a moszkvai gyorsok, amelyek Prágába és Pozsonyba közlekedtek. A rendszerváltozást követően ezek persze megszűntek, mára már csak egyetlen közvetlen kocsi emlékeztet a régmúltra Moszkva és Pozsony között.

Persing hozta a tíz kocsinyi oroszt Poprádra. Meg is lepődhettek az utasok, amikor észrevették hóhiányban szenvedő célállomásukat<br>(fotó: Railpage.net)

Vannak azért esetek, amikor egy-egy különvonat mégis áthalad a valamikor híres szárazföldi kikötő, Tiszacsernyő állomásán. Így volt ez január 3-án, pénteken is, amikor nem kevesebb, mint tíz hálókocsiból álló szerelvény robogott végig a kelet-szlovákiai pályákon. Tele orosz turistákkal, akik a karácsony ünneplésére a Magas-Tátrát választották. A szerelvényt nem éppen ideális fényviszonyok között kapta lencsevégre a Railpage.net partneroldalunk. A vonat egészen január 10-éig marad Szlovákiában, egészen pontosan Kassán lesz félreállítva, hogy majd a karácsonyozás végeztével hazaszállítsa a keleti vendégeket.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek