Húsz év után ismét vasúton szállít nemzetközi küldeményeket az ukrán posta

iho/vasút   ·   2024.01.03. 16:00
ukran_postavonat

A lépésre az országhatárok közúti blokádjai miatt van szükség.

Az Ukrpostától elmondták, előzőleg 2002-ben alkalmazták a vasúti megoldást, most viszont újra kipróbálják. A fuvarokat az állami intézmény az észt állami postával (Omniva), az ukrán nemzeti vasúttal (UZ), valamint a szlovák Interport vállalattal együttműködésben kezeli.

Az első szállítmánnyal három kocsit rakodtak meg körülbelül 80 ezer, a nemzetközi piacokról érkező és Ukrajnába tartó csomaggal. Az ukrán posta szerint a közúti szállításhoz képest vasúton egy nap alatt lépnek át a csomagok a határon.

Az alternatív szállítási módok jelenleg létfontosságúak az ukrán–lengyel határ számos közúti átkelőjénél még tavaly november elején életbe lépett blokádok elkerülése érdekében.

Az UZ december elején indított új fuvarszolgáltatást az ukrajnai Szknyiliv és a lengyelországi Slawków között; az Izov–Hrubieszów határátmenetet használó fuvarok félpótkocsik szállítására is alkalmasak – jelenti a Rail Freight.

(Nyitóképünkön a bő húsz év után először vasúton küldött nemzetközi postaszállítmány. Kép forrása: Ukrposta Facebook-oldala)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek