Idén is keresik az év női logisztikusát

iho   ·   2024.09.19. 12:00
01_noi_logisztikus

Immár az Év Fiatal Női Logisztikusa címre is lehet pályázni. A díjat hagyományteremtő jelleggel alapította 2023-ban a Waberer’s Csoport és a Navigátorvilág szakmai médium.

Még mindig jelentősen elmarad a nők aránya a férfiakétól a logisztikában, különösen a vezetői pozíciókban. A Waberer’s Csoport célja, hogy támogassa a női jelenlét növelését az ágazatban, ezért hozták létre tavaly az Év Női Logisztikusa díjat, melyre ajánlás útján idén is lehet pályázni október végéig. Újdonság, hogy 2024-ben keresik az Év Fiatal Női Logisztikusát is.

A cél, hogy felhívják a figyelmet a nemek közötti egyenlőség fontosságára a logisztikai szektorban és új lehetőségeket nyissanak a tehetséges női vezetők előtt. A Gartner Inc. külföldi felmérése szerint a logisztika ugyanis még mindig férfiak által uralt iparág, a nők összképviselete az iparágban 39–41 százalék között mozgott, a vezetői szerepek esetében pedig még rosszabbak az eredmények: a vezetők mindössze tizenöt százaléka nő az iparágban.

A Waberer’s Csoporttól elmondták, fontosnak tartják, hogy minél több nő legyen jelen a logisztikában, és egyre többen lássák meg a lehetőséget ebben az iparágban, hiszen rendkívül változatos munkákat fed le. A helyzet ugyan javul, de van még bőven tér fejlődésre, főleg a vezetői beosztásokat tekintve. Emellett az ESG-s szempontokat nézve is kiemelten fontos kérdésről van szó.

A díjjal nemcsak az egyéni teljesítményeket ismerik el, hanem a női szakemberek támogatásában és a nemek közötti egyenlőség előmozdításában tett lépéseit is. A díjra az olyan kimagasló képességekkel, sikeres karrierúttal rendelkező logisztikai szakembereket lehet jelölni, akik hatással vannak a helyi vagy a tágabban vett környezetükre is. Ennek fontos kritériuma a vállalkozás hazai vagy akár nemzetközi szinten mérhető eredményessége, a piaci jelenlét, a piac részére vagy egészére gyakorolt hatás.

Az elismerést 2023-ban Szécsi Gabriella, a Bi-Ka Logisztika Kft. ügyvezetője nyerte el, a különdíjat pedig Unger Tímea, a Continental Magyarország logisztikai vezetője vehette át.

A díjra ezúttal is ajánlás útján lehet pályázni, amiket október 31-éig várnak a szervezők. Az ajánlásnak tartalmaznia kell a jelölt szakmai pályafutását, elismeréseit, illetve azt, hogy milyen tulajdonságok vagy eredmények teszik kiemelkedővé a szakembert a logisztika világában.

Idén újdonság, hogy keresik az Év Fiatal Női Logisztikusát is, a jelöltekből egy shortlistet a szakmai zsűri állít majd össze. A zsűriben Barna Zsolt, a Waberer’s elnök-vezérigazgatója és a Magyar Közúti Fuvarozók Egylete (MKFE) elnöke, a tavalyi nyertes Szécsi Gabriella, a Bi-Ka Logisztika Kft. ügyvezetője, dr. Lányi Márton, a Kühne + Nagel Kft. ügyvezető igazgatója és a Magyar Szállítmányozók Szövetség (MSZSZ) elnöke, Fülöp Zsolt, a Trans-Sped alapítója és a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) elnöke, valamint Bándy Zsolt, a Navigátorvilág kiadóvezetője vesz rész.

Az Év Női Logisztikusa pályázatot pdf vagy word formátumban kérik elküldeni egy jó minőségű, nagy felbontású fénykép kíséretében a marketing@waberers.com vagy a bandy@kozlekedesvilag.hu e-mail címre.

A Waberer’s Csoport Európa meghatározó, saját flottával rendelkező közúti logisztikai vállalata és Magyarország piacvezető komplex logisztikai szolgáltatója. A Csoport a gépjárművekhez, fuvarozáshoz kapcsolódó biztosítások területén is meghatározó pozícióval rendelkezik a magyar piacon. A Waberer’s 2800 tehergépjárműből álló modern flottát üzemeltet, és közel 250 ezer négyzetméter korszerű raktárt kezel, ezzel a régió legnagyobb logisztikai kapacitása felett diszponál. A 75 éves tapasztalattal rendelkező vállalat részvényeit 2017 óta jegyzik a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában, melyek a BUX és BUMIX indexekben is szerepelnek. A Waberer’s Csoport társadalmi felelősségvállalásának részeként támogat szakmai alapítványokat, egészségügyi, kulturális és sportszervezeteket, valamint elkötelezett ökológiai lábnyomának csökkentése mellett. A Csoport tagja a Waberer’s International Nyrt., a WSZL Kft., a Gránit Biztosító, a vasúti logisztikával foglalkozó PSP Csoport, a lengyel Link S.p. z o.o. és a szerb MD International is.

(Nyitóképünkön a tavaliy győztes Szécsi Gabriella és Patai Krisztina, a Waberer’s ESG-igazgatója)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek