Ilyenek lesznek a felszíni megállók Prágában

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.12.05. 08:45
zastavka_01

Tavasszal hirdetett tervpályázatot a prágai Fővárosi Területtervezési és Fejlesztési Hivatal (Institut plánování a rozvoje -IPR) a városi közlekedés felszíni megállóinak új és egyben egységes külalakjára. A pályázat sikereresen lezajlott, kihirdették a győztest is, amely az Artěl dizájnstúdió lett, Michal Froněk és Jan Němeček tervezői páros tollából született a pályamű. A megálló prototípusát várhatóan 2019 októberében állítják majd fel, a városi közlekedési megállók nagyüzemi lecserélése 2021-ben történhet meg. Addig még több adminisztratív feladatot kell megoldani. Többek között ki kell várni az utcabútorok jelenlegi üzemeltetőjével, a JCDecaux céggel kötött szerződés lejártát. Első hullámban 767 megállót terveznek megújítani, ezek a város legforgalmasabb helyein találhatók, jobbára villamosmegállók.

Nem is lehetne jobban illusztrálni, hogy néz majd ki az új villamosmegálló, minthogy azt egy sarki kocsma elé rajzoljuk - bravó!<br>(fotó: IPR Praha)

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City Mobilitás

Elindult a FAIRTIQ mobiljegy rendszer Csehországban

Ekés András   ·   2024.06.20. 08:50

A csehországi Zlín autóbusz-állomására sorra érkeznek a helyközi buszok, oldalukon hirdetik a legegyszerűbb közösségi közlekedési utazás lehetőségét, a FAIRTIQ alkalmazást. A svájci mobil jegyrendszer app első, kelet-közép-európai, élesben működő projektje a napokban startolt el a közel hatszázezres régióban (Zlíni kerület, azaz csehül: Zlínský kraj), ahol immár akadálytalanul használható a minden hardvert és infrastruktúrát nélkülöző mobilalkalmazás.

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.