Intercity áramszedője tört Szolnokon, jelentősek a késések

iho/vasút   ·   2018.12.17. 11:26

Hétfőn reggel kilenc óra előtt a Keleti pályaudvarról Lőkősházán át Bukarestbe tartó Traianus InterCity mozdonyának letört az áramszedője Szolnoknál. A műszaki hiba miatt Szolnok és Szajol között, a 100-as és 120-as vonalak jelentős forgalmat bonyolító közös szakaszán nincs áram a felsővezetékben. A két állomás között a vonatokat dízelmozdonyokkal továbbítják, ezért a Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba, illetve a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon meghosszabbodik a vonatok menetideje.

Elhagyta az áramszedőjét a Bukarestbe tartó Traianus Intercity Szolnokon, jelentősen felborítva ezzel a 100-as és a 120-as vonalak menetrendszerűségét

A szakemberek elkezdték a vezetékek kijavítását. A nagyobb torlódások és késések elkerülése érdekében a MÁV-Start menetrendi korlátozásokat vezetett be a térségben. A Záhonytól Ceglédig és vissza viszonylaton közlekedő személyvonatok csak Szajolig mennek és onnan is fordulnak, ezért a Szajol és Szolnok közötti utazáshoz át kell szállni. A Szentes és Szolnok, valamint a Mezőtúr és Szolnok között közlekedő személyvonatok Tiszatenyő állomásról fordulnak. A Takta (IC580) és a Délibáb (IC607) Intercityk egyesítve jutnak el a Nyugati pályaudvarig. Az átszállítások miatt a személyvonatok utasai Mezőtúr,Tiszatenyő és Szajol állomástól felármentesen vehetik igénybe a Szolnokig, illetve Ceglédig közlekedő vonatokat.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Kapcsoljuk össze Európát vonattal!

iho/vasút   ·   2023.02.03. 15:00

Az Európai Bizottság tíz olyan pilotprojekt támogatására bólintott rá, melyek vagy új nemzetközi vasúti összeköttetéseket hoznak létre Európában, vagy a már meglévőket fejlesztik tovább.

Idén először: megjelent az Indóház

T. H. F.   ·   2023.02.03. 12:00

A XIX. évfolyam első kiadása már sejteti, hogy az idei esztendő a nagy vasútgépészeti évfordulók jegyében telik majd. 

Vasút Nagyvasút

Elkezdik felújítani Veszprém vasútállomását

iho/vasút   ·   2023.02.03. 09:00

Idén Veszprém tölti be Európa Kulturális Fővárosának szerepét, bevonva a város és a régió intézményeit, kulturális színterének szereplőit és civil szervezeteit. A programhoz kapcsolódva Veszprém vasútállomás felújításának első üteme február elején megkezdődik.