Ismét Debrecenbe költözött néhány Desiro

iho/vasút   ·   2018.10.02. 08:45
400px_debrecen_desiro

Korszerű Desiro dízelmotorvonatok közlekednek október elsejétől a Debrecen­–Nagykereki (106-os) és a Debrecen–Tiszafüred–Füzesabony (108-as) vonalakon.

A dinamikusan fejlődő 106-os vonalon a menetrendszerűség javulását és az utazó közönség elégedettségének növekedését várja a MÁV-Start. Hajdú-Bihar megye székhelye Kelet-Magyarország legnépesebb, egyben az ország második legnépesebb városa. A vasúttársaság az elővárosi közlekedés fejlesztésével a bérletes utasok megtartása mellett azt szeretné elérni, hogy a korszerűbb járművek miatt egyre többen válasszák a vasúti közlekedést.

A 031-es Siemens-motorkocsival már szeptember utolsó hetében is utasforgalmi próbáztak Debrecenben (fotók: Debreceni vonatozás Facebook-oldal)

A Desirókkal Debrecen és Füzesabony között is találkozhatnak az utasok. A MÁV-Start célja, hogy a viszonylaton komfortosabban lehessen eljutni a turisztikai szempontból egyre népszerűbb Tisza-tóhoz és környékéhez.

A 2003-ban és 2006-ban újonnan, valamint 2009-ben Görögországból használtan beszerzett motorvonatokon száztíz ülőhely és körülbelül ugyanennyi állóhely található. A Desirók a kor követelményeinek megfelelően korszerű utastájékoztató rendszerrel, légkondicionált, részben alacsonypadlós, kerekesszékek és babakocsik fogadására, négy kerékpár szállítására is alkalmas utasterekkel, valamint mozgáskorlátozottak által is könnyen használható mosdóval rendelkeznek.

Jelenleg a 426 020-as, 028-as és 031-es motorvonatok dolgoznak a hajdúsági megyeszékhelyen.

A 426-os (korábban 6342-es) sorozatú járművek nem ismeretlenek Debrecenben: 2010-ben hónapokig dolgozott néhány szerelvény a megyeszékhely térségében, amiket a már jól ismert orosz Uzsgyik (416-os sorozat, ex-6341) váltottak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek