Ismét kínai motorvonatokat szerez be Malajzia

iho/vasút   ·   2024.06.15. 12:20
crrc_ets3_malajzia_kulso

Az ETS3 típusú villamos szerelvények első kész példányát a napokban vehette át a maláj nemzeti vasút KTMB.

A vasúttársaság és a CRRC Zhuzhou még 2020-ban kötött szerződést tíz távolsági vonat vásárlásáról. A megállapodás értelmében az első két szerelvény Kínában készül, a többit a KTMB és a kínai gyártó közösen, Malajziában építi meg. Az utolsót a tervek szerint 2025 augusztusában veheti át a maláj vasúttársaság.

Egy ETS3-as szerelvény 312 ülőhelyet kínál, köztük 36 üzleti osztályút (képek forrása: Railway Gazette)

A malajziai nómenklatúra szerint 94-es sorozatú, százhatvan kilométer per óra legnagyobb üzemi sebességre képes, méteres nyomtávú járművek már a harmadik generációját képviselik a CRRC által a KTMB-nek gyártott villamos motorvonatoknak. A villamosított nyugati parti vasútvonalon forgalomba álló ETS3-asokon 312 utas foglalhat helyet, közülük harminchatan üzleti osztályú székeken. Az energiafogyasztás csökkentése érdekében intelligens vezetőtámogató rendszerrel is felszerelik a vonatokat – számol be a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek