Iveco gázbusz: pécsi teszt

iho   ·   2013.06.17. 09:36

Hétfőtől szerdáig Pécsett folytatja hazai bemutatkozó körútját az Iveco Citelis. Hathengeres földgázmotorral 87 utast tud szállítani, írja a baranyai hírportál.

A korábban Sopronban és Kaposváron tesztelt sűrített földgázzal hajtott, szóló kivitelű, városi kialakítású autóbusz a Tüke Busz Zrt.-nél áll forgalomba és szerdáig marad a baranyai megyeszékhelyen. A járművet ezt követően Miskolcon és végül Budapesten próbálhatja ki az utazóközönség június folyamán.

„A rendkívül alacsony károsanyag-kibocsátással rendelkező CNG-üzemű jármű hazai tesztje példa nélküli esemény, mely  széleskörű összefogásnak köszönhetően valósulhat meg” – jegyezte meg Domanovszky Henrik, a Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület (MGKKE) elnöke. Az országos tesztüzem főszponzora a GDF Suez energiaszolgáltató cégcsoport.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.