Január 13.: Budapesten az Álomrepülő!

iho/repülés   ·   2012.09.20. 17:19
cim2

A lengyel állami légitársaság, a LOT  nyilvánosságra hozta első Boeing 787-ese első járatainak időpontjait: az új kompozit-típust más felhasználóihoz hasonlóan a lengyelek is először viszonylag, legalábbis a gép tényleges hatótávolságához képest rövid utakon repültetik, hogy az üzemeltetés zökkenőmentes legyen, és hogy a személyzeteknek több lehetőségük legyen az átképzésre.

A LOT 787-ese a fantáziarajzon...

A Budapest Airport tájékoztatása és az Airline Route internetes portál táblázata szerint az első LOT Dreamliner járatok december 12-től indulnak Hannoverbe, Prágába, Bécsbe, Münchenbe és Kijevbe. Január 13-án indul a második 787-es menetrendi hullám, ekkortól bukkanhat fel a gép Budapesten, Brüsszelben és Frankfurtban.

...és a második LOT-787-es a szerelőcsarnokban

A LOT lesz feltehetően az első európai légitársaság, amely forgalomba állítja a típust. A lengyelek első gépe már meglehetősen átadáskész állapotban van, egyébként a LOT összesen nyolc Dreamlinert rendelt, és az első igazi interkontinentális járat, amelyen korábbi információük szerint repülni fog a gép, a chicagói lesz.

Kapcsolódó hírek