Jön az Antonov-óriás Varsóba

iho   ·   2020.04.11. 08:50
cim

Amikor a másfél éves kihagyás után először repült a világ legnagyobb repülőgépe, portálunk azt jósolta, hogy kivételes kapacitásával be fog kapcsolódni majd a koronavírus elleni harcba, nos, ez napokon belül meg is történik.

Ellentmondóak az időpont-megjelölések, van, ahol az szerepel, hogy „még a hétvégén”, más források úgy fogalmaznak, hogy „közvetlenül az ünnep után”, egy lengyel híradás szerint pedig egész pontosan kedden várható az An-225-ös érkezése Varsóba. Az Antonov egyetlen példányban repülő hatalmas gépe először száll le majd a lengyel fővárosban.

Mint ismeretes, a cargo-járatok nem követnek olyan pontos menetrendet, mint az utasforgalom gépei, ráadásul ennek a hathajtóműves monstrumnak a kiszolgálása és rakodása külön felkészülést igényel, ezért érthető, ha még nem tudni a leszállás biztos dátumát.

(fotó: Antonov)

De ennek a gépnek minden repülése eseményszámba megy, valószínű, ha a Mrija felszáll, azt figyelő szemek kísérik a Flightradaron és a többi követő portálon. (Nyilván már akkor jelzik a gép mozgását, ha elindul Kijevből.)

Ugyanakkor az érvényes belépési tilalmak és hatósági korlátozások miatt a legelszántabb magyar spottereknek sem tudjuk tiszta szívünkből javasolni, hogy élesített objektívekkel próbáljanak átutazni Varsóba és letáborozni a Chopin repülőtér környékén.

A hatalmas teherszállító útját egy lengyel bányászati vállalat – igaz, állami cég – a KGHM, illetve annak üzemanyagokkal foglalkozó leányvállalata finanszírozza, a beszerzést kínai partnerei révén sikerült megvalósítani. A gép várhatóan mintegy hétmillió maszkot, többszázezer védőruhát és hasonló mennyiségű álarcot hoz a lengyelországi védekezés erősítésére.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.