Jött, látott, tarolt az Emirates

iho   ·   2015.02.13. 11:15
cim

Nem kevesebb, mint 3 900 szavazat és 2 000 írásos beszámoló alapján a magyar utazóközönség minden szempontból kedvenc légitársasága az Emirates lett 2014-ben. A repjegy.hu oldalt üzemeltető Weco-Online Kft. és a Travelo Utazási Magazin kezdeményezésére indult szavazáson példa nélküli az Emirates sikere, hiszen a dubaji központú légitársaság valamennyi kategóriában és az összesítésben is az első helyre került, amire a felmérés három éve alatt még nem volt példa.

Minden eddiginél nagyobb létszámban szavaztak a magyar utazók a 2014-es, „Az Én Légitársaságom 2014” névre keresztelt független felmérésen. A szavazás, amelyet már harmadik éve tartottak meg, az utasok a pontszám mellett szöveges értékeléssel is kiegészíthették a szavazatukat. A tavalyi évhez képest mért szavazatszám-növekedés azt igazolja, az utazóknak kiemelten fontos a kényelmes és jó menetrenddel történő utazás.

A meghirdetett négy kategóriában (legkedvesebb légiutaskísérő, legjobb fedélzeti ellátás, legjobb menetrend és legjobb ár-érték arány) nullától ötig lehetett osztályozni a légitársaságok szolgáltatási színvonalát és mindennapi munkáját. Az egész éves felmérésben 160 különböző légitársaság szolgáltatásait osztályozta a magyar utazóközönség.

A felmérésből kiderült, a legtöbb minősítés a fapados társaságokra érkezett, a hazai légi utasok pedig leginkább a menetrendre és fedélzeti szolgáltatások minőségére helyezik a hangsúlyt az értékelésnél. A kedves és segítőkész légi utaskísérő és a minőségi fedélzeti ellátás legalább annyira fontos, mint az alacsony repülőjegy árak.

Mint arról beszámoltunk, a légitársaság tavaly októberben indította be napi járatait Budapest és Dubaj között, A330-as utasszállítókkal, amely egyben azt jelentette, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre visszatért a szélestörzsű forgalom.

Ugyancsak fontos fejlemény volt a járat történetében, és feltehetően a vonal sikerességét jelzi, hogy a társaság januárban bejelentette: 2015 június elsejétől háromorsztályos A330-asokat állít be a járatra, vagyis megintcsak hosszú idő után először nemcsak business, hanem első osztályos kiszolgálást is kínál a fedélzeten.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek