Kamionstop Szlovénia felé, hófúvás lesz Dél-Erdélyben is

MTI   ·   2013.03.25. 12:56

Az időjárási viszonyok miatt Szlovénia teherforgalmi korlátozást vezetett be a magyar–szlovén határon hétfőn 12 óra 30 perctől, és nem engedi be az országba a 3,5 tonna összsúlyt meghaladó járműveket.

Bangó Szilárd, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője elmondta, hogy az érintett határszakaszon ideiglenesen nem léphetnek ki Magyarországról a 3,5 tonna összsúly feletti tehergépjárművek.

Romániában is készülnek a rossz időre: a román rendőrség közlekedési tájékoztatási központja (Infotrafic) nem ajánlja az autósoknak, hogy a hétfő estétől kedd délutánig várható ítéletidőben Románia déli megyéibe induljanak.

Az Infotrafic központ azt javasolja azoknak az autósoknak, akiknek halaszthatatlan útjuk van Romániába, hogy az elindulás előtt mindenképpen tájékozódjanak, készítsék fel téli útviszonyokra járműveiket, és az időjárási viszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjenek.

A figyelmeztetés azokra a megyékre érvényes, amelyekre a romániai Országos Meteorológiai Szolgálat sárga, illetve narancssárga színű figyelmeztetést bocsátott ki. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint hétfő este 20 órától kedd délután 14 óráig nagy mennyiségű csapadék és erős szél várható Erdély déli peremvidékén és az ezektől délre fekvő területeken. A figyelmeztetés Erdélyben Krassó-Szörény, Hunyad és a székelyföldi Kovászna megyére, valamint Brassó és Szeben megye déli részeire érvényes.

A meteorológusok előrejelzése szerint a csapadék elsősorban hó formájában fog lehullani, és az óránkénti 55-60 kilométeres sebességgel fújó szél hótorlaszokat képezhet az utakon. A meteorológiai szolgálat kedden a 4 és 14 óra közötti időszakra adta ki a narancssárga riasztást Bukarestre és a fővárostól nyugatra eső dél-romániai megyékre. Itt a széllökések az óránkénti 70 kilométeres sebességet is meghaladhatják.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.