Kéktúrázzon vonattal!

iho   ·   2023.04.05. 18:00
trkp

A Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) és a közlekedési vállalat együttműködése nyomán tájékoztató kiadványok és kedvezmények várják a túrázó utasokat a vasúton.

A MÁV-Start és a kéktúrákat hatvan éve koordináló Magyar Természetjáró Szövetség stratégiai megállapodásának köszönhetően a tavaszi szünet kezdetétől a Nyugati, Keleti és Déli pályaudvarokról induló InterCity vonatokon elérhető lesz a legendás túramozgalmakat népszerűsítő Kéktúra kiadvány.

A 71 éves Országos Kéktúra, az 1986-ban létrehozott Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra és legfiatalabb, 25 éves Alföldi Kéktúra együttesen adja ki a mintegy 2550 kilométer hosszú Országos Kékkört, amelyet a vasút több mint hatvan helyen szel át a gyalogtúrázók örömére. A vasútállomások kiváló érkezési és indulási pontok a kéktúrázók számára: könnyen, gyorsan, autóhasználat nélkül elérhetők, ráadásul több helyen a teljesítést igazoló Kéktúra-bélyegző is a vasútállomáson található meg. Az utazástervezés megkönnyítésére a kiadvány egy vasúti térképet is tartalmaz, amely az Országos Kékkör vasúti és főváros-környéki buszos kapcsolódási pontjait is szemlélteti, ezáltal átláthatóbbá válik, hogy mely szakaszt hogyan és hol lehet megközelíteni közösségi közlekedéssel.

A Start és az MTSZ nemcsak ezzel az akcióval népszerűsíti a vasutas természetjárást: az MTSZ által kiadott Természetjáró Kedvezménykártya (TEKA-kártya) húsz százalékos vasúti utazási kedvezményre jogosít a péntek és vasárnap közötti időszakban, amely kizárólag a MÁV appból váltott jegyekre érvényesíthető.

A vonattal útnak induló kirándulókat a TEKA-kártyán felül más menetdíjkedvezmények is várják: az új, májustól elérhető vármegye- és országbérletek még elérhetőbbé teszik a közösségi közlekedést az utazóközönség számára. A MÁV-Volán-csoport új Mátra24 jegye a térségbe látogatóknak nyújt kedvező kombinált eljutási módot. A 24 óráig érvényes jeggyel először az április 6-a és 11-e közötti tavaszi szünetben lehet korlátlanul utazni Budapestről a Mátrába a MÁV-Start, és a térségen belül a Volánbusz járatain. A további tervek között szerepel a menetrendi információk elérhetővé tétele az online túratérképek felületén, valamint menetrendfejlesztésekkel, turisztikailag fontos járatokkal támogatja a MÁV-Start, hogy vasúttal minél egyszerűbben meg lehessen közelíteni a Kéktúra útvonalakat.

A vasúttársaság a Kéktúra kiadvány népszerűsítésével a fenntartható közösségi közlekedésre hívja fel a túrázók figyelmét. Az április 5-én kezdődő kampány keretében a legforgalmasabb belföldi intercityken és Start ügyfélszolgálatokon elérhető kiadványok elvihetők, de közösségi célúak is: az utazási idő hasznos eltöltését, természetjáró ismeretek átadását szolgálják – áll a vasúttársaság sajtóközleményében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek