Késések és hibák a vasúti közlekedésben

iho   ·   2014.01.27. 08:29

Tárnok és Martonvásár között hétfő reggel elromlott a biztosító berendezés. A vonatok a biztonsági előírások betartásával tudnak közlekedni. Az utasoknak 10-20 perces késésre kell számítaniuk. A MÁV Zrt. szakemberei azonnal megkezdték a hiba elhárítását, a menetrend szerinti közlekedés csak a kora déli órákra állhat helyre.

Csökkentek a késések az újszászi vonalon. A Nagykáta állomás előtt meghibásodott tehervonatot egy másik mozdonnyal bevontatták az állomásra, így megindulhatott a közlekedés. Feltorlódások és a szerelvényfordulók miatt azonban, a Budapest–Újszász–Szolnok vasútvonalon 15-20 perces késésre számítsanak az utasok a reggeli és a délelőtti órákban.

4 óra 49 perckor Nagykáta állomás előtt a Budapestre tartó tehervonat mozdonya meghibásodott. A tehervonat mögött több személyvonat tartózkodik. Emiatt Budapest–Újszász–Szolnok vasútvonalon, 40-60 perc késésre számítsanak az utasok a reggeli órákban.

Megindult az egyik vágányon a vonatforgalom Almásfüzitő és Komárom között. A Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon 3 óra 00 perckor Almásfüzitő és Komárom között, a Sopron felé közlekedő tehervonat  mozdonyának áramszedője eltört és mind a két vágány fölött megrongálta (elszakította) a felsővezetéket. Az egyik vágányon 6 óra 07 perckor megindulhatott a közlekedés. A vonatok a biztonsági előírások betartásával váltakozó irányban tudnak közlekedni. 15-20 perces késésre kell számítaniuk a végleges helyreállításig.

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon 3 óra 00 perckor Almásfüzitő és Komárom között, a Sopron felé közlekedő tehervonat mozdonyának áramszedője eltört és mind a két vágány fölött megrongálta (elszakította) a felsővezetéket. A tehervonat szerelvénye a leszakadt felsővezeték alatt tartózkodik. Jelenleg áll a vonatforgalom. Almásfüzitő állomásról a MÁV-START Zrt. indít egy Flirt szerelvényt Budapestre. A START Zrt. megrendelte a buszokat az utasok elszállítására. A Komárom állomáson túlról érkezőket Komárom és Almásfüzitő között egy autóbusz szállítja, mert több autóbusz nem áll rendelkezésre. Az utasoknak 35-40 perces késésre kell számítaniuk a helyreállításig.

A MÁV Zrt. szakemberei azonnal megkezdték a felsővezeték megjavítását, a másik vágányon a közlekedés megindulását 8–9 óra körüli időre ígérik.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek