Készülnek a pesti trolik!

iho   ·   2015.04.16. 13:45
00kicsi

Az első 24 vadonatúj trolibusz nettó négymilliárd forintért érkezik a fővárosba még idén nyáron, majd a szükséges források rendelkezésre állásakor további 84 járművel bővülhet az új flotta. A 14 szóló és a 10 csuklós trolibusz alacsonypadlós, nyáron légkondicionált, télen pedig fűtött utasterű, és négy kilométert felsővezeték nélkül, önjáró üzemmódban is meg tud tenni.

A csuklós...<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(forrás: BKK Facebook)

A mostani beszerzés mérföldkőnek számít a főváros közösségi közlekedésének fejlesztésében, hiszen egyszerre ennyi trolit Budapest a nyolcvanas években vásárolt utoljára. A jelenlegi járműbeszerzés középtávon biztosítja a budapesti trolibuszhálózat működését, valamint az önjáró üzemnek köszönhetően akár infrastruktúrafejlesztés nélkül is garantálja a hálózat bővítését – olvashattuk a BKK Facebook-oldalán.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek