Készülőben a tátrai bázisalagút?

iho   ·   2016.03.07. 14:53

Európa eme szegletében még kevéssé bevett, ám az Alpokban megszokott módon, egy magas hegylánc alatt fúrnának alagutat a szlovákok és a lengyelek. A vadonatúj vasúti alagút Csorbatótól (a nagyvasút legközelebbi állomása Tátracsorbán van, Csorbatónál csak az elektricska közlekedik) a lengyelországi Zakopanéig tartana, összekötve a Magas-Tátra két kiemelt üdülőhelyét. Emellett a Poprád–Krakkó gyorsforgalmi út megépítéséről is szó esett a két államfő tárgyalásain – írta az Új Szó. Kérdés csupán, hogy a természetvédelem szerveivel hogy sikerül majd megegyezniük, a Magas-Tátra mindkét országra eső oldal kiemelt jelentőségű nemzeti park, igencsak kötött előírásokkal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek