Két hétre leáll a Déli októberben!

iho/vasút   ·   2018.09.18. 16:15
deli_pu_legifoto_kislid

A Portfolio értesülései szerint októberben két hétre teljesen lezárják a Déli pályaudvart. A hírportál az ügyben megkereste a MÁV sajtóosztályát, az alábbiakban a vasúttársaság válasza olvasható:

„Október 4–17. között kerül sor a Déli pályaudvar teljes lezárására. A két hét alatt olyan halaszthatatlan karbantartási munkákra kerül sor a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az alagút rézsűjén, a támfalakon, a peronokon, amelyeket a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni. A karbantartást a nyári menetrend utánra időzítették, hogy a turisztikai szezon alatti balatoni utazásokat már ne érintse a vágányzár.

Október közepén két hétre leáll a Déli: a MÁV halaszthatatlan karbantartásokat fog elvégezni a pályaudvaron

A lezárás miatt leginkább érintett Budapest-Déli–Győr, Budapest–Tatabánya–Oroszlány, Budapest-Déli–Székesfehérvár, Budapest-Déli–Pusztaszabolcs–Pécs vonalszakaszokon közlekedő vonatok módosított menetrendje már megtalálható a vasúttársaság honlapján, a vágányzári hírek menüpontban, valamint a weboldalunk és a Vonatinfó mobilalkalmazás menetrendi keresője is a változásokat figyelembe véve listázza a közlekedő vonatokat a karbantartási időszakon belül tervezett utazásokra.”

A munkálatokról és a vonatforgalom változásáról a MÁV-Start a sajtón keresztül is részletes tájékoztatást fog adni.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek