Kilencvenmillió font a brit buszüzemeltetőknek

Ács Attila   ·   2012.01.26. 18:30
90milbrit_fooldal

A kilencvenmillió fontos (körülbelül 32 milliárd forintos) támogatásról szóló döntést Norman Baker közlekedési miniszter jelentette be még decemberben. Az intézkedéstől a kormányzat az utasszám növekedését és a károsanyag–kibocsátás csökkenését reméli.

Ötvenmillió font a „Better Bus Areas” alap keretében az utastájékoztatás fejlesztésére, a buszmegállók és buszállomások felújítására, továbbá olyan programok, javaslatok kidolgozására használható fel, amelyek segíthetnek abban, hogy az emberek az egyéni helyett a tömegközlekedést válasszák.

Emellett a tervek szerint 10 millió fontot kap 76 helyi hatóság a tömegközlekedés fejlesztésére, 20 millió fontot a „Green Bus Found” keretében osztanának szét autóbuszok vásárlására, 10 millió fontot pedig a londoni buszok környezetbarátabbá tételére fordítanának.

Nagy-Britanniában egyre nagyobb teret kapnak az alternatív megoldások; London új buszainak kiválasztásakor is alapvető követelmény volt a hibrid üzem<br>(fotó: Flickr/MagbusD)

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Nem tudja, mennyiért veheti igénybe a közösségi közlekedést március 1-jétől? Akkor irány az ujtarifa.hu!

iho/vasút   ·   2024.02.21. 13:00

Tájékoztató weboldalt indított a MÁV–Volán csoport a március 1-jével induló új tarifarendszerről, melyen többek között az új bérletekről és kedvezményekről, a 24 órás napijegyekről, valamint a fővárosi agglomerációt érintő közlekedési változásokról lehet informálódni.