Kínai kezekben a Vossloh mozdonygyártása

iho/vasút   ·   2020.06.01. 15:00
400px_vossloh_mozdonyok

Befejeződött a felvásárlási folyamat, így a Vossloh AG közlekedési ágazatának harmadik, egyben utolsó részlege, a Vossloh Locomotives május 31-ével kezdődően a kínai China Railway Rolling Stock Corporation (CRRC) lányvállalata, a CRRC Zhuzhou Locomotive (CRRC ZELC) tulajdonába került. Ennek következtében a Vossloh a továbbiakban már kizárólag vasúti infrastruktúrával kapcsolatos termékekre és szolgáltatásokra fog koncentrálni – számol be a RailColor News.

A kínai CRRC Zhuzhou Locomotive kezébe került a Vossloh mozdonygyártási üzletága (kép forrása: Vossloh)

A lépésről a vállalat már évekkel ezelőtt döntést hozott, az elmúlt évek során pedig fokozatosan meg is szabadult vasúti járműgyártó ágazataitól. A spanyolországi Valencia közelében, Albuixech-ben található Vossloh Rail Vehicles üzemet 2015-ben adták el a svájci Stadler Railnek. Az elektronikai portfóliójú Vossloh Electrical Systems ágat 2017-ben passzolták el a német Knorr-Bremsének, 2019-ben elindítva és idén befejezve pedig a kieli mozdonygyártó értékesítették a CRRC-nek.

Az észak-németországi, kieli központú mozdonygyártó üzletág eddig dízel-elektromos mozdonyok fejlesztésével, gyártásával, valamint karbantartási és javítási szolgáltatások nyújtásával foglalkozott. A felvásárlással egy újabb színnel válik szegényebbé a világszíntű mozdonygyártási paletta.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek