Kisiklott egy tehervonat négy kocsija Mezőkövesdnél

iho   ·   2014.06.10. 14:41

A 80-as számú, Budapest–Hatvan–Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely/Nyíregyháza vasúti fővonal két állomása, Füzesabony és Mezőkövesd között siklott ki egy tehervonat négy kocsija kedden délután. A Rail Cargo Hungaria vonata Bükkábrányból szállított lignitet a visontai kombinátba. A balesetben kisiklott kocsik közül két kocsi az oldalára borult, két kocsi pedig keresztbe fordult.

A balesetben mindkét vágány megrongálódott és a siklott kocsik is elzárják a páylát, így mindkét vágányon leállt a vasúti közlekedés. A siklott kocsik ezen kívül több felsővezeték-tartóoszlopot is kidöntöttek. A pálya és a felsővezeték helyreállítása a siklott kocsik műszaki mentése után kezdődhet majd meg. A kocsik mentését a szolnoki baleseti daru végzi.

Füzesabony és Mezőkövesd között vonatpótló autóbuszok közlekednek, ezért az erre utazóknak jelentős késésekre kell számítaniuk. A pótlás a távolsági forgalomban utazókat, így az intercityk és a gyorsvonatok utasait is érinti.

A baleset okát egyelőre még vizsgálják. A 80-as fővonal bal vágánya, ahol a baleset történt, rossz műszaki állapotban van. A vonalon jelentős a teherforgalom, és ezen belül is komoly terhelést jelentenek a Mátrai Erőműbe tartó rakott szénvonatok is. Most egy ilyen, lignitet szállító vonattal történt baleset.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek