Kocúrt bérel a Kárpát Vasút

Vörös Attila   ·   2018.04.18. 18:45
80kocholgy

Gödöllő, Püspökladány, Hódmezővásárhely, Nagytétény... Az országban zajló vasútépítési nagyberuházások szinte mindegyikén jelen van a Kárpát Vasút, mint vontatásszolgáltató cég. A saját dízelflottán túl még további mozdonyokra is szüksége van a társaságnak az igények kielégítésére, így számos dízelt is bérelnek és több új gép beszerzését is eldöntötték. A bérmozdonyok közül két GYSEV-es Bobó, két Bobo Kft.-s Bobó és hétfő óta egy AWT Kocúr segítségével dolgozik a Kárpát. Ez utóbbi a 40a vonal vágányzárában debütált: a régi betonaljak vonatra rakodásánál működik közre Nagytétény és Háros között.

A régi betonaljak rakodásához tolja pőrevonatát Budatéténynél a bérelt Kocúr. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból!

Az új gépek is izgalmasak, itt is vezet a Bobó. A GYSEV-től korábban megvásárolták a 314-es gépet, és a korábban a székesfehérvári Alcoa-Köfémben dolgozó iparos A25-ös is már a kárpátos flottát erősíti. És további érdekességek is várhatók!

A vasúttársaság eredeti saját flottája sem tétlenkedik: két Bobó, két Nohab és két Szergej is cipeli a teher- és anyagoló szerelvényeket. A második érkező 022-es Nohab épp némi felújításon esik át Szombathelyen, végre rendes külsőt is kap: bordó alapon csíkos-kárpátost képzeljenek el, nem lőjük le a poént, majd ha kész lesz, megmutatjuk.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek