Közlekedési múzeum lehet a kelenföldi állomásépületből

MTI/iho   ·   2019.10.09. 15:10
88_klallep

A Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely Budapesten, a vasútállomás előtt tartott sajtótájékoztatón arról beszélt: a XI. kerületi önkormányzat azzal kereste meg a Miniszterelnökséget, hogyan lehetne jól hasznosítani az épületet. Habár Budapest megújuló közlekedési múzeumának tervei már elkészültek, az csak évek múlva kezdheti meg működését. Egy ilyen intézmény a legnépszerűbb múzeumok közé tartozik, és korhatár nélkül bárkinek érdekes kikapcsolódást jelent.

A romos kelenföldi állomásépületben egy kisebb közlekedési múzeumot rendeznének be (fotó: Vörös Attila)

A százharminc éves épület méltó otthona lesz egy kis közlekedési múzeumnak, ahol a tervek szerint a magyar vasút történetét is megtekinthetik az érdeklődők. A beruházás kiviteli terveinek százmillió forintos költségét a XI. kerületi önkormányzat és a Miniszterelnökség közösen állja, ehhez Újbuda önkormányzata húszmillió forintot ad, a fennmaradó összeget a kormányzat biztosítja. A kerületben évek óta dolgoztak azon, hogy megtalálják a vasútállomás épületének új funkcióját. Hosszasan egyeztettek a kormányzattal is, amely segít abban, hogy a közlekedési múzeumnak egy új telephelye legyen a vasútállomás épülete.

A XI. kerületben hamarosan új és modern városközpont épül ki, 2020-ban várhatóan elkészül az Etele plaza is. Ezért is fontos, hogy a megújult központban minél előbb meginduljon tervezés, amelynek eredményeként a vasútállomás épülete a közlekedési múzeum telephelyeként működik majd a jövőben.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek