Nem aprópénz: 3,2 milliárd ellenőrőrzésre

iho   ·   2014.02.04. 12:07

A napi.hu információi szerint a cég egyedüliként pályázott, „hatalma” a jegyellenőrzésre, valamint személy- és vagyonvédelmi feladatok ellátására, eseti jelleggel értékcikk szállítás biztonsági kíséretére és ügynöki jegyértékesítésre terjed ki.

A biztonsági cég emberei ugyanis nem szabhatnak ki pótdíjat, csak felhívják a figyelmet a jegy- és bérletvásárlásra. A PFM Kontroll 2014-től 2015 végéig hatályos szerződésének értéke nettó 3 milliárd 259 millió forint. A feladatot napi 230 fővel, három műszakban, folyamatos munkarendben kell elvégezni, a dolgozóknak vagyonőri bizonyítvánnyal és érvényes erkölcsi bizonyítvánnyal kell rendelkezniük. A szolgáltatás óradíja személyenként 970 forint plusz áfa.

A PFM Kontroll egy konzorcium tagjaként a Volánbusz Zrt. alvállalkozói által üzemeltetett autóbuszjáratok utasainak jegy- és bérletellenőrzésében is. A konzorcium négy éves, 2016 végéig hatályos szerződésének értéke nettó 304 millió forint.

A cég feladata nem is olyan egyszerű. Sokak kifogásolták például azt az eljárást is, ahogyan múlt héten eljártak egy bliccelővel szemben. Az esetről mi is beszámoltunk.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.