Last-mile Traxxokat szerez be a WLB Cargo

iho/vasút   ·   2016.10.18. 20:00
400px_wlc_traxx_ac3

A Wiener Lokalbahnen Cargo (WLC) a kiegészítő dízelmotorral is ellátott Traxx AC3-asokkal spórolná meg a külön tolatómozdonyok használatát a nem villamosított ipar- és mellékvágányokon. A villamos üzemben tizenöt kilovolt 16,7 hertzes váltóáramot használó mozdonyokat németországi, kasseli üzemében építi majd meg a Bombardier – adja hírül az International Railway Journal.

Három, plusz opcionálisan további három Last Mile-Traxxot vásárol a bécsi WLB Cargo a Bombardier-től (forrás: IRJ)

A WLC várhatóan jövőre veheti át a járműveket, amelyeket Németországban és Ausztriában fog bevetni. A mozdonyok karbantartásáért a gyártó felel a két fél közötti kontraktus értelmében, amely egy további három mozdonyra szóló opciót is tartalmaz. A bécsi központú társaság 2015-ben már tesztelte a típust, a 187 009-est tavaly nyártól kezdődően több hónapig hajtották.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.