Lehívja a Vectron-opciót a ČD Cargo

iho/vasút   ·   2017.05.06. 16:15
400px_cd_cargo_vectron

A ČD Cargo tavaly áprilisban rendelt öt korszerű, többáramnemű villamos mozdonyt a német gyártótól. Az első gépet júniusban vették át. Mivel a gépekkel eddig semmilyen műszaki probléma nem merült fel, a társaság az opció lehívása mellett döntött. A napokban megkötött üzlet értéke háromszázmillió cseh korona, vagyis körülbelül 11,1 millió euró – írja a Global Rail News. A 6400 kilowatt teljesítményű Vectron MS-ekre feltelepítik az egységes európai vonatbefolyásolási rendszert (ETCS). A gépeket 2017 végén és 2018 elején veheti át a ČD Cargo.

A ČD Cargónál már az első hónapokban annyira beváltak a Vectronok, hogy a szerződés által lehetővé tett további három gépet is lehívták (fotó: Railway Gazette)

A vasúttársaság közlése szerint az alaprendelésben foglalt első öt gépet már használatba vették, a mozdonyok naponta több mint hétszáz kilométert tesznek meg egyenként, júniustól pedig Brno és a rostocki kikötő között is továbbítanak majd intermodális tehervonatokat – jelenti az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek