Lelőtt maláj gép: elkezdtek hazaszállítani az áldozatokat

MTI/iho   ·   2014.08.22. 08:54

A Malaysia Airlines légitársaság gépe húsz áldozat tetemét és hamvait szállította Amszterdamból a malajziai főváros repülőterére, ahol a maláj királyon, az uralkodócsalád és a kormány tagjain kívül gyászolók sokasága gyűlt össze. A szertartást egyenes adásban közvetítette a malajziai tömegtájékoztatás. Pénteken országos gyászt hirdettek az országban, egyperces néma csönddel emlékeztek az áldozatokra. Az áldozatok földi maradványait Kuala Lumpurból repülőgépekkel és helikopterekkel szállítják tovább malajziai településekre, ahol átadják őket hozzátartozóiknak.

A lelőtt maláj gép az iho.hu-n

MH17: eljutnak-e a szakértők a roncsokhoz?
Maláj gép: a nagy nemzetközi szájkarate

Lelőtt 777-es: bizonyítékok és ellenbizonyítékok, légtérzár
Lelőttek egy maláj Boeing 777-est Ukrajna fölött – megvan a feketedoboz!

A második gép vasárnap érkezik Kuala Lumpurba, további nyolc áldozat földi maradványaival. Egyelőre nem tudni, hogy a többi áldozatot szállító gépek mikor érkeznek.

A malajziai légitársaság Boeing 777-es utasszállító repülőgépe július 17-én zuhant le oroszbarát szakadárok ellenőrzése alatt álló területen Donyeck megyében. Széles körben úgy tartják, hogy a gépet szakadárok lőtték le orosz légvédelmi rendszerrel. A fedélzetén tartózkodó kétszázkilencvennyolc ember közül senki sem élte túl a katasztrófát. Több mint kétszázhúsz áldozat holttestét a katasztrófa helyszínéről Hollandiában vitték azonosításra. A szerencsétlenségben 193 holland és negyvenhárom malajziai állampolgár halt meg. A maláj áldozatok közül eddig – több mint egy hónappal a katasztrófa után – csak harmincat sikerült azonosítani.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek