Logisztika Napja 2022: középpontban az ellátási lánc ágazat

iho   ·   2022.04.21. 12:00
logisztikanapja2022

A hazai logisztikai események egyik fontos rendezvénye április 21-én már tizedik alkalommal valósul meg a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság koordinálásával.

Az 1991-ben alakult, nonprofit szervezetként működő Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) 2012-ben csatlakozott először a Német Logisztikai Társaság (BVL) kezdeményezéséhez, „A Logisztika Napja” programsorozathoz. E szakmai nap elsődleges célja, hogy összehozza a logisztikai szakmát az érdeklődőkkel, hogy megnyíljanak a magyarországi logisztikával foglalkozó helyszínek kapui, minél többen megismerjék a szakma kulisszatitkait, bepillantást nyerjenek a logisztika világának mindennapi működésébe, és testközelből is megismerjék a tevékenységüket. A magyarországi eseménysorozat szervezését idén is az MLBKT kezdeményezte és koordinálta.

A tavalyi évben a pandémia miatt kizárólag online események szervezésére volt lehetőség, ám Budapesten és az ország további nyolc településén így is számos intézmény és vállalat csatlakozott az eseményekhez, amelyeken összesen több mint ezren vettek részt.

Az idén, természetesen a járványügyi szabályozások, előírások szigorú betartása mellett személyes részvételi lehetőséggel kínál remek programokat az eseménysorozat, amelyre ez alkalommal is több száz résztvevőt várnak a helyszíneken és a képernyők előtt.

Ingyenes programok szervezésével bármely cég, amelynek a logisztikai szakmával kapcsolatban megosztható hasznos tudása, tapasztalata, információja van, csatlakozhatott az idei eseményekhez. 2022-ben 24 esemény startol ezen a napon Budapesten és országszerte további kilenc helyszínen. A Logisztika Napjára szervezett programkínálat lefedi a teljes ellátási lánc területét, így minden érdeklődő találhat számára megfelelő, érdekes és értékes szakmai információkat tartogató programot.

A programok között előadásokat is tartanak, amelyekkel a szervező cégek nem titkolt célja a logisztikai szakma iránti érdeklődés felkeltése, de az érdeklődők választhatnak akár podcast-hallgatást és online formában megrendezett programot, bemutatót is. A résztvevő cégek bemutatják többek között, hogy milyen fontos szerep jut a digitalizációnak a logisztikában is, legyen szó gyártási vagy akár a raktározási területről, de megmutatják automatizált raktáraikat is napi működés közben. A programok között helyet kaptak kifejezetten közép- és/vagy felsőfokú tanulmányokat folytató tanulóknak szóló események, amelyek célja, hogy közelebb hozzák a logisztikai szakmát, a teljesség igényével bemutassák annak minden szépségét, különlegességét és érdekességét.

Egy-egy előadás erejéig az érdeklődők olyan izgalmas, mindannyiunkat foglalkoztató kérdésekre is válaszokat kaphatnak, mint például hogy melyek lesznek a kritikus alkatrészszállítmányok, vagy melyik kiszállítási tevékenységet zavarhatja meg a kiszámíthatatlan időjárás, vagy akár egy sztrájk, termékvisszahívás, esetleg a nyersanyaghiány.

A Daniella Kft. által szervezett program keretében a résztvevők megismerhetik a logisztikai központ működését, beleláthatnak, hogy miért van szükség egy ilyen logisztikai központban a folyamatok automatizálására a hatékonyabb működés érdekében. Az előadás után az automata raktár bejárása következik, ahol a technológia ismertetése mellett logisztikai és automatizálási szakemberek körbevezetésével működés közben is megtekinthető a raktár. Szintén izgalmasnak ígérkező programot kínál a Metrans Konténer Kft. által szervezett látogatás, ahol bemutatják egy konténerterminál mindennapjait. A Logisztika Napja hivatalos eseménysorozata a Budapesti Corvinus Egyetem szervezésében egy könnyed, játékos és szórakoztató Logisztikai Kocsmakvízzel zárul a nap végén.

Minden program és további részletek a www.logisztikanapja.hu weboldalon.

Az MLBKT azon ellátási lánc menedzsmenttel foglalkozó szakembereknek a közössége, akik hatékony, fenntartható és etikus ellátási láncokat hoznak létre és működtetnek. Feladata tevékenységével hozzájárulni ahhoz, hogy a globális és helyi ellátási láncok ne sodorják veszélybe bolygónk és a következő nemzedékek jövőjét sem. A Társaság elősegíti tagjaik és a partnereik közötti párbeszédet, interakciót. Vállalatlátogatásokkal, beszélgetésekkel, műhelyekkel, oktatással és tréningekkel segíti a tapasztalatok megosztását. Az MLBKT legfőbb küldetése már megvalósult, hiszen a Társaság munkája hozzájárult a magyar logisztikai és beszerzési szakma világ élvonalához történő felzárkózásához.

(Nyitóképünk forrása: logisztikanapja.hu)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek