M3 metró: csak a rekonstrukció előkészítése 1,8 milliárdba kerül

iho   ·   2014.06.30. 09:04

Ha nem kap sürgősen további 1,2 milliárd forintot a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az M3 metróvonal tervezésére, akkor az unió által e célra adott 635 millió forintos támogatása is elvész – derül ki a BKK Fővárosi Közgyűlés számára készített
előterjesztéséből. A főváros közlekedésszervező cége ismételten felhívja a közgyűlés figyelmét, hogy az 1970 és 1990 között épült vonalon átadása óta semmilyen jelentős felújítás nem történt, a rekonstrukció a működési és utasbiztonság „magas kockázatú veszélyeztetettsége” miatt nem halasztható tovább. A 3-as metró teljes körű rekonstrukciójának, illetve az északi irányú meghosszabbításának uniós projektként való felterjesztését már 2011-ben kérte a fővárosi önkormányzat, de a beruházás első körben nem kapott kormányzati támogatást. A Népszabadság úgy tudja, a vonal rekonstrukciójára érkezett legalacsonyabb ár 1,8 milliárd forint, vagyis háromszor annyi, mint a rendelkezésre álló keret.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Kapcsolódó hírek