Már három településen veszélyes a levegő minősége

MTI   ·   2012.02.08. 11:29

Tegnap még csak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Putnokon számított veszélyesnek a levegő.

Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb adati alapján Putnokon, Tatabányán és Székesfehérváron a szálló por köbméterenkénti koncentrációja 100 mikrogramm feletti.

Jelenleg egészségtelennek számít Budapest, Esztergom, Dunaújváros, Ajka, Várpalota, Pécs, Kazincbarcika, Sajószentpéter és Oszlár levegője. Ezeken a településeken a szálló por köbméterenkénti koncentrációja 75-100 mikrogramm közötti.

Az OKI jelzése szerint Győrben, Veszprémben, Százhalombattán, Szegeden, Szolnokon és Miskolcon a levegő minősége kifogásolt. Eger, Vác, Hernádszurdok, Debrecen és Salgótarján levegőminősége elfogadható.

A szálló por légköri koncentrációjának emelkedése miatt Tarlós István főpolgármester szerdára virradó éjszaka Budapesten elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

Kapcsolódó hírek

Közút Infrastruktúra

Újra van győztese az észak-erdélyi autópálya építésének, talán most már elkészül a hiányzó tizenhat kilométer Aranyosgyéresnél

MTI/iho   ·   2022.08.09. 17:20

Az osztrák Strabag és a német Geiger romániai leányvállalatainak a konzorciumát hirdette ki győztesnek a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság az észak-erdélyi A3-as autópálya Kolozsvár és Marosvásárhely közötti hiányzó szakaszának a megépítésére kiírt pályázaton.