Marad a JLV-szerviz a cseh hálókocsikon

Korcsmáros Gábor   ·   2023.12.23. 10:00
CDID5136

További négy évre kapott megbízást a JLV szolgáltató a Cseh Vasutaktól. 

Az elkövetkezendő négy évben is a JLV (Jídelní a lůžkové vozy) vasúti szolgáltató vállalat fogja ellátni a Cseh Vasutak háló- és fekvőhelyes kocsijainak fedélzeti és háttérszolgáltatásait. Az Utasellátó cseh megfelelője nyílt közbeszerzési eljáráson győzött, amelyet a Cseh Vasutak írt ki. 

Nincs tehát új a nap alatt, marad a JLV szolgáltatási szint a ČD éjszakai nemzetközi járatain. Nincs is ezzel baj, hiszen a JLV már évek óta bizonyítja, hogy legalább Közép-Európa élvonalbeli vasúti gasztronómiai és utasellátói szolgáltatója. A szerződés az éjszakai járatok teljeskörű szolgáltatás ellátására vonatkozik, ami azt jelenti, hogy a háló- és fekvőhelyes kocsik szolgálatba állás előtti előkészítését, takarítását, az ágyak, fekvőhelyek előkészítését, a higiéniai csomagok bekészítését is magában foglalja. A JLV utaskísérő személyzete az utazás teljes ideje alatt gondoskodik az utasok kényelméről, reggel ébreszti is őket a kért időpontban, frissítőket, ételt és italt kínál nekik. Feladatuk továbbá a háló- és fekvőhelyes kocsik visszaútra történő előkészítése, takarítása, az ágyak és ágyneműk előkészítése. A JLV feladata továbbá a használt ágyneműk és törülközők mosása. 

A Budapestre is közlekedő WLABmee sorozatjelű hálókocsi, ami nemrég teljeskörű felújításon esett át (fotók: České dráhy)

A négy évre szóló szerződés értéke 488 millió cseh korona (7,8 milliárd forint). A Cseh Vasutak jelenleg huszonegy hálókocsit és kilenc fekvőhelyes kocsit üzemeltet, amelyek Prágából indulva több európai nagyvárosba, köztük Budapestre is érkeznek. Két útirányon át is elérhető Prágából Zürich (Lipcse, illetve Linz érintésével is), további célállomások Krakkó, Varsó, Poprád és Kassa. A Cseh Vasutak az éjszakai EuroNight vonatait egységesen, ČD Night márkanév alatt üzemelteti.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek