Matricák a Moltrans tankautóin

iho/közút   ·   2012.03.16. 17:30
kicsi_kep

A Moltrans Tankautós Fuvarozó Kft. száz százalékban Mol-tulajdonú leányvállalat. Feladata az üzemanyagok közúton való eljuttatása a kiskereskedelmi töltőállomásokra, illetve az anyavállalat ügyfeleinek telephelyeire.

A társaság állományába tartozó gépjárművek hatalmas méretüknél fogva és bejárt útvonalukat tekintve is kiváló lehetőséget nyújtanak a cégcsoport arculatának bemutatására.

A flotta új beszerzésű 6 üzemanyag-szállító járművének matricázása 2010-ben kezdődött meg. A cél olyan témák megjelenítése, melyek jellemzőek a fenntartható fejlődés iránt elkötelezett Mol-csoportra, vagy amelyek kedvező vásárlási lehetőségeket biztosítanak a nagyközönség számára. Így kerültek az első autókra a jövő generációiért felelős gondolkodást, a Mol-kártyákat vagy a Multipont programot népszerűsítő matricák.

A sikeres bemutatkozást követően 2011-ben több mint egy tucatra bővült a matricás flotta és 2012-ben is folytatódik a folyamat. Sőt, újabb dizájnok megjelenése várható.

A matricázás több méter speciális, tartós, időjárásálló fóliát igényel. A grafikát utólag, magas minőségű festékkel nyomtatják a megfelelő méretre szabott fóliákra, majd egy nap alatt, nagy odafigyelést igénylő manuális munkával illesztik a tankautó felületére.

A szabadon választható dizájnelemek mellett szükségesek a gépjárművek műszaki állapotáról szóló rendelet által kötelezően előírt matricák is. Ezek az úgynevezett fényvisszaverő kontúrfóliák, melyeket az újonnan üzembe helyezett járművekre kell felhelyezni, céljuk pedig a jármű alakjának kirajzolása minden oldalról.

A tartályok hátoldalán és oldalán található meg két, 25-ször 25 centiméteres jelzés, ezek a szállított termék veszélyességéről tájékoztatják az érdekelteket. A piros, csúcsára állított négyzet alakú tábla a tűzveszélyes folyadékot jelöli, míg a mellette lévő azonos méretű fehér jelzés egy kiszáradt fával, illetve halacskával a környezetre veszélyes anyag státuszát jelenti.

Az üzemanyagkártya-dizájnt hordozó tankautó <br> A képre kattintva galéria nyílik <br> (fotók: Mol-csoport)

Kapcsolódó hírek