MÁV-Start: nyaralókra optimalizálva

iho   ·   2016.03.04. 08:45
00kicsi

Stadler Flirt motorvonatot formáz a személyszállító vasút idei kiállítótere a Vásárközpontban. Az új motorvonatok beszerzésén kívül a balatoni utazások menetidejének csökkenése és az Adriához eljutás kibővült lehetőségei voltak a vezértémák. A nyári menetrendben Debrecenből, Miskolcról, Szolnokról, Szegedről a helybiztosításos expresszvonatokkal a tavalyinál akár 30-40 perccel hamarabb érhetünk a magyar tengerhez, és a Kék Hullám, Katica, Tekergő fantázianevű vonatok is közlekednek majd.

A 2016-os Utazás kiállítás MÁV-Start standja (forrás: MÁV-Start Zrt.)

A nemzetközi vasúti kapcsolatok közül kiemelték, hogy a bécsi vonatok immár az új Hauptbahnhofra érkeznek, újra közlekedik a Varsovia, és – a megszűnt Tisza helyett – közvetlen, moszkvai hálókocsit is közlekedtet. A horvátországi Splitbe május 27–szeptember 30. között kedden és pénteken az Adria nemzetközi gyorssal utazhatunk, és szezonban a Citadella gyors is Ljubljanán túl, Koperig közlekedik.

Belföldön 2015-ben több mint 135 millió utas közel hétmilliárd kilométert utazott vasúton, az ingyenes wifi-szolgáltatás pedig már 630 kocsiban, motorvonaton érhető el. A Vonatinfó mobilalkalmazás is sikeres, több mint kétszázezren töltötték már le telefonjukra, további jegyautomatákat helyeztek üzembe. Az interneten megvásárolt és otthon kinyomtatott QR-kódos jegyért továbbra is három százalékkal alacsonyabb árat kell fizetni.

A Flirt-design

A március 6-áig nyitva tartó Utazás kiállításra az előző évekhez hasonlóan több kedvezményt is ad a MÁV-Start: Kőbánya felsőre, ahonnan a Vásárváros a legkönnyebben megközelíthető, félárú alkalmi menettérti jegyet válthatnak az utasok, a kiállítás standján pedig az egyéb kedvezményt igénybe nem vevők húsz százalékkal olcsóbban válthatnak jegyet bármely magyarországi állomásra.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek