Még több intermodális vasúti fuvar Hollandia és Lengyelország között

iho/vasút   ·   2022.03.08. 09:00
rzepin

Egy kalap alá szervezik a hollandiai Tilburg és Venlo, valamint a lengyelországi Rzepin közötti szállításokat, a járatok számának növelésével együtt.

A lengyel–holland szállítási korridoron történő szolgáltatásbővítésre két holland vállalat, nevezetesen a BTT Multimodal Container Solutions és az MThode Rail Solutions által nemrégiben megkötött együttműködésnek köszönhetően kerülhet sor. A kooperáció értelmében az Methode Rail Solutions a már meglévő Tilburg–Rzepin fuvarokon felül Venlo és Rzepin közötti szállításokat is fog végezni. A lépéssel a felek tovább növelhetik szaktudásukat is.

A német határ közelében fekvő, fontos rzepini terminál, valamint a két holland csomópont között jelenleg hetente irányonként kilenc vonat indul: hat venlói és három tilburgi fuvar áll rendelkezésre. Az együttműködésnek köszönhetően az MThode ez utóbbiból is szintén hatot tervez indítani, mivel a kereslet is egyre nagyobb. Mindegyik terminálnál lehetőség van nem daruzható félpótkocsik vasúton történő szállítására, így ebben a szegmensben is piacra lép a partnerség. A jelenlegi kilenc fuvar már most is nagy rugalmasságot kínál: a következő vonatra nem kell sokat várni.

Az ügyfelek egy részének a tilburgi és a venlói terminál is megfelelő célpont, mivel a városok közelében találhatók, így mindkét helyen be lehet csomagolni a rakományt. Az együttműködésnek ez is az egyik előnye.

A rzepini és tilburgi terminálok üzemeltetéséért továbbra is a BTT felel. A társaság ezt korábban GVT Intermodal néven végezte, 2021 decemberében váltott nevet. A venlói Greenport terminált a Cabooter Group üzemelteti – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünk illusztráció, kép forrása: railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek