Megérkezett az innovatív tricikli

iho   ·   2017.10.15. 18:45
tricikli_kislid

Fokozott biztonságigényű embereknek fejlesztette ki egy nemzetközi kutatócsoport a felxitrike-ot. „A jövő mobilitása: innovációk a személyes mobilitásban” nemzetközi projekt célja a széleskörű és aktív közlekedés biztosítása volt – adta hírül a Radkompetenz Österreich. A flexitrike azoknak készült, akik nem érzik biztonságban magukat a forgalomban, vagy fizikai állapotuk, életkoruk vagy egyéb korlátozásaik miatt nem használhatnak hagyományos kerékpárt.

Az innovatív eszközt az AIT (Austrian Institute for Technology) mérnökei, a VELLO-designer Valentin Vodev, és a Paris Maderna jegyzi. A fejlesztők alapkoncepciója az volt, hogy az aktív felhasználóknál lényegesen többen szeretnének kerékpározni. Az ismeretlen útvonalaktól való félelem és a hagyományos kétkerekű kerékpárokkal kapcsolatos egyensúlyi problémák miatt azonban sokan inkább nem tekernek. Az elektromos triciklik ugyan orvosolják az egyensúlyérzet okozta félelmeket, de kanyarodáskor rugalmatlanok. A flexitrike-ot speciális billenő-mechanizmussal tervezték, hogy megkönnyítsék a manőverezést. Az eszközt egy útvonaltervező applikációval látták el, amely megmutatja a használónak a legbiztonságosabb, forgalommentes utat úti célja felé. A bicikli kiválóan használható terápiához, sporthoz és a mindennapi közlekedéshez is.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek