Megújult a balatonfőkajári vasútállomás

MTI/iho   ·   2018.04.05. 13:08

Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója az épület csütörtöki átadása alkalmából rendezett ünnepségen azt mondta, hogy a MÁV célul tűzte ki a kisebb települések állomásainak megújítását, így került sor Balatonfőkajár-felső állomásépületének átépítésére is. A közel száz négyzetméteres épület külső része az ötvenes években épült megálló falainak lebontását követően mintegy nyolcvanmillió forintból újult meg, valamint akadálymentesítették a belső tereket, megújult a fűtési, elektromos és vízgépészeti hálózat. A vezérigazgató az összefogás jó példájának nevezte a felújítást, melyet szavai szerint az utasokért végeztek el.

Az állomás átalakítása a MÁV megújulását szimbolizálja. Az épület is hozzájárul majd ahhoz, hogy a Balaton egész évben vonzó programokat és lehetőségeket nyújtson. Forró Zsolt, Balatonfőkajár független polgármestere elmondta: a település lakóinak tizenötéves álma vált valóra. 2003-ban, amikor bezárták az állomást Balatonfőkajár-alsón, a település lakói a felső állomásépületért kezdtek küzdeni, ami jó döntésnek bizonyult.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek