Mercitalia Fast: finito!

iho/vasút   ·   2024.03.23. 11:50
mercitalia_fast

Nem indítja újra nagysebességű áruszállítási szolgáltatását az FS, amit 2022 végén állítottak le ideiglenesen.

Az olasz nemzeti vasút árufuvarozási leányvállalata, a Mercitalia Rail által a szolgáltatáshoz igénybe vett két E404-es sorozatú villamos vonófejet már vissza is adták a személyszállító üzletág Trenitaliának, ami a hamarosan a Frecciarossa-flottába helyezi vissza azokat. A lépés arra utal, hogy a Mercitalia Fastot nem fogja újraindítani az FS Group.

A bolognai Interporto logisztikai központot a Nápolytól északra, Caserta mellett található Maddaloni-Marcianise terminállal összekötő nagysebességű vasúti áruszállítási lehetőséget 2018 novemberében hívták életre az olaszok, az országban ez volt az első ilyen jellegű szolgáltatás. A csomagok gyors eljuttatásához igénybe vehető Mercitalia Fasthoz egy nagysebességű, alapvetően utasokat szállító, ETR500-as sorozatú motorvonatot alakítottak át.

Az 520 kilométeres távot kevesebb, mint három és fél óra alatt megtevő járatok az első hónapokban még meglehetősen jó hatékonysággal, 96 százalékos pontossággal közlekedtek, a fennmaradó négy százalék sem késett fél óránál többet – jelenti a Rail Freight.

(Nyitókép forrása: Mercitalia Fast / railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek