Mérges ingázás metrójegyért

iho   ·   2014.06.19. 08:33
orsallomas1cim

Tegnap megírtuk, problémákat okoz az, hogy még nem működnek mindenhol rendesen a jegyautomaták, miközben a pénztárak már zárva vannak.

És közöltük a BKK szolid, ám annál kioktatóbb győzelmi jelentésbe oltott válaszát is, amely szerint minden rendben van, és amely egyúttal jól jellemzi a kommunista Magyarországon uralkodó jelenlegi állapotokat.

Nos, akkor lássuk a tegnap esti történéseket!

 

Tisztelt BKK!

Az alábbi panaszommal keresem önöket:

Ma este (2014. június 18.) 8–negyed 9 közt az Örs vezér téri metrónál szerettem volna jegyet venni. Az egyik oldalon lévő pénztárnál egy ránézésre flegma hölgy látványosan nem vett észre, majd láttam, hogy a pénztárgép kijelzőjére ki van írva „zárva”. Átmentem a túloldali pénztárhoz, ott flegma hölgy sem volt, csak zárva. Megkérdeztem az ellenőröket, akik a pénztárhoz küldtek, majd miután mondtam, hogy onnan jövök, elküldtek „Lacihoz” aki tulképpen egy kisbolt, ahol főleg kétdekásokat lehet kapni. „Lacinál” egy hónapja nem árulnak jegyet, mint megtudtam. Vissza a kiindulási pont pénztárához, hátha a flegma hölgy még ott van, esetleg közben kinyitott, vagy tud valamit mondani. A flegma hölgy nem csak arcra volt flegma, kérdésemre, hogy a pénztárban történik-e még valami (vagy végleg bezárt mára, csak ezt nem tudtam hozzátenni) úgy leoltott, hogy majdnem elnézést kértem, amiért jeggyel szeretnék utazni. Jó, engem sem kell félteni, megkértem, hogy ne cirkuszoljon. Vissza ellenőr barátaimhoz, akik sajnálkozva átküldtek a kollégáikhoz, hogy ott van jegy. A kollégáik egy köteg lóvét számolgatva közölték, hogy most adták el az utolsót. Vissza a flegma hölgyhöz, mert én akkor is haza akarok menni, ha törik, ha szakad. Én már csak ilyen rohadt kitartó vagyok.

Flegma hölgy, láss csodát kinyitott, és némi szájrángatás, beszólogatás (a valszeg mögötte álló kolléganőnek, akit nem láttam, de nyilván úgy, hogy én is halljam, hát mit képzelek, hogy utazni merek) után hozzámb*szott (erre nincs más szó) egy vonaljegyet. A máskor egyébként nem túl empatikus ellenőrök amúgy elnézést kértek helyette is. És kivételesen köszöntek, és jó utat kívántak.

Na most. Tudom, manapság furcsa, hogy valaki jeggyel akar utazni. Nem mondom, hogy soha nem blicceltem, de hát a metró lyukasztós műfaj, ez van, ráadásul szerencsés helyzetben vagyok, vagy kocsival, vagy gyalog közlekedem, hisz a város közepén lakom. Így alkalmanként kifizetem a 350 forintot egy metrózásra. Ha nem fizetném ki, akkor a kollégáik cseppet sem bánnának velem kesztyűs kézzel, ezzel tisztában vagyok, láttunk is rá nem egy példát. De ha véletlenül nem is rugdosnak meg, vagy térdelnek rám, akkor is ki kell fizetnem a büntit. Ezt megelőzendő, nem lehetne esetleg az, hogy mondjuk ne zárjon már be mindkét pénztár egyszerre? Vagy akkor legalább működő automata legyen? (Most amúgy működésképtelen sincs a metróállomáson, ami szerintem agyrém.) És akkor talán kevesebb olyan utas lenne, aki szidja az anyját a békávénak, meg a békákának, Tarlósnak, Vitézynek, Orbánnak, a kallereknek, és a flegma pénztároskisasszonynak, aki egyébként, ha ötéves lenne, nyilván már valaki a térdére fektette volna, és elfenekeli. Sajnos mivel ez kivitelezhetetlen (és ezért is az utast büntetnék meg), talán nem ártana vele kicsit elbeszélgetni arról, hogy mégis miért ül ő ott abban a bánatos pénztárban. Elhiszem, hogy rossz neki, meleg van, alulfizetik, meg ezek a rohadt utasok is. De hát mit csináljunk, nem lehet mindenki egyből BKK-vezér huszonévesen. (Tehát, csak a pontosítás kedvéért, ma este, június 18-án 8–negyed 9 közt „dolgozott” a hölgy.)

További szép napot!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.