Metropolis gyermeknap

iho   ·   2013.10.03. 20:00
IMG_0778-400

Budapest Főváros Önkormányzata, a BKK, és a BKV javaslatára az Alstom Hungária Zrt. 1 millió 850 ezer forint értékű, egész tanévre szóló utazási támogatást adományozott a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont és az Óbudai Szalézi Oratórium mintegy ötvennégy hátrányos helyzetű tanulójának. A gyermekek és az intézmények a támogatást György István főpolgármester-helyettes jelenlétében, az M2-es metróvonal működésének kulisszatitkainak, valamint történelmének megtekintésére szervezett Metropolis Gyermeknap keretében vehették át.

Jókora csekket kaptak a gyerekek<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: Vörös Attila)

Az ünnepség keretében a diákok a BKV Fehér úti telephelyén és a BKV irányítóközpontján is szétnézhettek. Majd egy Alstom-szerelvénnyel utaztak az Örs Vezér tér és a Deák Ferenc tér között. Ezután a Földalatti Vasúti Múzeumot is meglátogatták, ahol Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója köszöntötte őket, és végignézték a közel 120 évre visszatekintő budapesti földalatti közlekedés történelmét bemutató kiállítást.

 

Eddig csak a metrók felső felét láthatták

– Úgy gondolom, hogy nagyon jó helyre került a támogatás, amellyel célunk az volt, hogy az iskolába jutás anyagi költségeinek átvállalásával segítsük a két intézmény hátrányos helyzetű növendékeit – mondta Deák László, az Alstom Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója. – Nagyon örülünk annak, hogy a segítség e formája az iskolába jutás mellett a gyerekeket abban is segíti, hogy eljussanak kulturális, sport és közösségi rendezvényekre – tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

 

Az irányítóterem

– Az adomány azért jelent nagy segítséget diákjainknak, mert intézményünk az iskolai életen kívül is sok érdekes programot szervez a tanulóknak, amelyekre a támogatásnak köszönhetően ezentúl sokkal könnyebben juthatunk el mindenhová – mondta a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont képviseletében Rubovszky Rita igazgató.

– Szeretnénk köszönetünket kifejezni az adományozóknak, amiért növendékeinknek megkönnyítik céljaik elérését a biztonságos utazásban – mondta Csány Márton, az Óbudai Szalézi Oratórium referense.

Rubovszky Rita, György István, Deák László, Bolla Tibor és Csány Márton az adománnyal

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek