Mindenki repül Romániában

MTI/iho   ·   2014.10.23. 18:23

Csaknem nyolc százalékkal, 6,31 millió főre nőtt a bukaresti Henri Coanda (Otopeni) és Aurel Vlaicu (Baneasa) repülőterek utasforgalma az első kilenc hónapban – jelentette a repülőtereket kezelő állami vállalat.

A vizsgált időszakban a repülők le- és felszállásának száma is 5,7 százalékkal nőtt. A vállalat becslése szerint az idén egész évben az utaslétszám növekedésére számítanak, így remélik, hogy nyolcmillió utast fog kiszolgálni a két repülőtér a tavaly jegyzett 7,6 millió utashoz képest.

Szeptemberben 829 ezer 396 utast regisztráltak, ami kilenc százalékos növekedést jelent a tavalyi kilencedik hónaphoz képest. Hasonló mértékű növekedést tapasztaltak a repülőgépek le- és felszállásának számában is.

A két repülőtér közül az Otopeni a polgári légi közlekedés fő lebonyolítója, ott harminchét légi közlekedési vállalat működtet járatokat nyolcvanhét úticél felé.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.