Motorkocsikat vásárol a WLB

iho/vasút   ·   2016.10.25. 16:15
400px_wlb

A Wiener Lokalbahnen (WLB) a napokban kötött megállapodást a bécsi és alsó-ausztriai helyi kormányokkal a járművek finanszírozásával kapcsolatban. Az új motorkocsik az 1979 és 1996 között az SGP által gyártott, 100-as sorozatú magaspadlós szerelvényeket fogják leváltani a harminc kilométer hosszú vonalon. A vasúttársaság a Wiener Neudorf és Baden közötti, jelenleg tizenöt perces járatsűrűséget is növelni szeretné.

A WLB tizennyolc könnyűvasúti szerelvénnyel nyugdíjazná magaspadlós 100-as járműsorozatát (balra) (fotó: Wikipedia)

A WLB idén nyáron írt ki közbeszerzést legfeljebb huszonnégy új könnyűvasúti vonatra, a pályázatok értékelése jelenleg is zajlik. Az első járműveket várhatóan 2020-ben vehetik át. A közlekedési cég járatait naponta körülbelül harmincötezer utas veszi igénybe, ez az érték pedig napról napra nő. 2012-ben például hét százalékos növekedést ért el, tizenkétmillió utassal – adja hírül az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek