Mozdony égett Kolozsvárnál

MTI/iho   ·   2019.10.17. 11:08

Csütörtök reggel kigyulladt a Kolozsvárról Bécsbe tartó nemzetközi vonat mozdonya – közölte a Mediafax hírügynökség. A vonat még Kolozsvár belterületén haladt, amikor a dízelmozdonyból felcsaptak a lángok. Az utasokat biztonsági okokból leszállították, de sikerült megakadályozni, hogy a lángok a vagonokra is átterjedjenek. A román vasút CFR a kolozsvári vasútállomásról küldött segélymozdonyt, ami leválasztotta a szerelvényt az égő járműről, majd visszavontatta az állomásra. A tűzoltók csak azt követően kezdhették el az oltást, hogy lekapcsolták az áramot az elektromos felsővezetékből. Az EC144 számú vonat végül helyi idő szerint 9 óra 50 perckor, hetvenöt perc késéssel indult el ismét Budapest felé.

A CFR Transilvania Eurocityt továbbító dízelmozdonya nem sokkal a kolozsvári indulást követően kapott lángra (kép forrása: monitorulcj.ro)

A Kolozsvár és Bécs között közlekedő Transilvania EC-járatot tavaly decemberben indította a román, a magyar és az osztrák vasúttársaság (ÖBB).

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.