Mozdonyalkatrészeket gyártanak az üveggyárban

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.05.19. 11:00

A szegényes felső Ipoly menti települések számára kulcsfontosságú az a lépés, amit az egyik jól ismert szlovák nagyvállalkozó tett, s ígért a jövőre nézve. Négy és fél milliárd eurós beruházást szeretne érvényesíteni Vladimír Poór a poltári Poltár Crystal and Steel gyárban. Eddig huszonnyolc új munkaerőre volt szükség a műhelyben, de további tíz munkást foglalkoztatnának a régióból. Mozdonyalkatrészeket gyártanak a volt üveggyárban, de nincs kizárva, hogy a jövőben újraindítják az üveggyártást is. Egyelőre azonban marad a fémmegmunkálás és egyes mozdonyalkatrészek gyártása a zólyomi és nagyszombati vasúti járműgyártók, valamint javítóműhelyek részére.

A poltári alkatrészgyártás beindítását a szlovák kormány is bőségesen, 12 millió euróval támogatta. Ennek nagy részét az üveggyártási folyamathoz szükséges gépek és kellékek vásárlására lehet fordítani. Az persze csak puszta véletlen, hogy a volt szlovák köztársasági elnök, Ivan Gašparovič éppen Poltáron született.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek